Scream the Serie een hit of een flop?

Share Button

scream

MTV heeft de filmfranchise Scream omgetoverd tot een wekelijkse tv serie. De serie is gebaseerd op de horrorhit Scream uit 1996 van regisseur Wes Craven. De eerste aflevering liet al meteen zien dat het niet de bedoeling is om de film te kopiëren maar een eigen verhaal neerzetten. Scream the serie speelt goed in op een groot probleem van tegenwoordig, Cyberpesten. De karakters kwamen alleen in de eerste aflevering niet zo uit de verf zoals gehoopt was. Voor de filmgeek zijn er ook weinig herkenbare karakters en het verhaal komt moeizaam op gang. De eerste aflevering liet wel zien dat de makers de spanning kunnen opbouwen. Er mag nog een hoop veranderen voordat het een goede serie kan worden. De karakters mogen wat meer tot hun recht komen, maar daar komt hopelijk in de rest van de serie nog verandering in.

cats

 

 

 

 

 

1321656143169342276

 

 

 

 

 

Net als in de Scream films, die ook duidelijk voor een jonger publiek bedoeld waren, is de serie ook gericht op het tienerpubliek. Daarnaast neemt de serie zichzelf ook niet erg serieus. Het masker van Ghostface ziet er uit als een half gesmolten kaars met zwarte vlekken. Het masker uit de films was enger. Een van de personages neemt de serie in de eerste aflevering al op de hak door te zeggen wat de meeste sceptici al dachten: “Slasher films hebben 90 minuten om indruk te maken, een TV serie moet zijn verhaal wat meer uitbreiden.” Ondertussen zijn er al vier aflevering te zien geweest. Ik zal blijven kijken of deze serie beter gaat worden of dat het niet van zijn fouten leert.

Scream: The Series heeft hoofdrollen voor Bex Taylor-Klaus, Willa Fitzgerald, John Karna, Connor Weil en Amadeus Serafini. Scream begint op het moment dat cyberpesten leidt tot een een brute moord. Het shockerende geweld doet denken aan een massamoord uit het verleden, die veel mensen nog niet uit het hoofd hebben gezet. De hoofdrol in het verhaal is weggelegd voor een nieuwe groep tieners, waaronder twee vriendinnen die weer dichter tot elkaar proberen te komen.  Scream: The Series is te zien sinds juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box