Ricky Gervais deelt eerste vernietigende recensie van The Office

Share Button

Ricky Gervais deelt eerste vernietigende recensie van The Office

De Britse komiek Ricky Gervais heeft het afgelopen week behoorlijk druk gehad. Hij is onder anderen bezig geweest met de promotie van zijn Netflix film Special Correspondents. Ook liet hij op Twitter weten dat de eindversie van David Brent: Life On The Road bijna af is. David Brent is zijn beroemde personage dat debuteerde in de Britse komedieserie The Office. In dezelfde Tweet nam hij ook de gelegenheid om de allereerste recensie van The Office uit 2001 te delen.

The Office zou later gezien worden als een van de meest baanbrekende en invloedrijke komedieshows. Het groeide uit tot een complete franchise toen televisiestudio’s in verschillende landen het concept ook oppakten. Onder andere de VS en Duitsland produceerden hun eigen versie. Met dat in gedachten is het opvallend dat de recensie van columnist Victor Lewis-Smith overweldigend negatief is. Het is nog maar de vraag wat Lewis-Smith van de huidige populariteit van The Office zou vinden:

“Gervais may be a patchily amusing stand-up comic, but he’s clearly neither an actor…nor a dramatic writer…and before long I found myself shouting at the screen: “What did you do with the money?””

“How this dross ever got beyond the pilot stage is a mystery, while over on C4 they’re showing five-year-old repeats of Brass Eye, starring a 40-year-old enfant terrible who’s still playing his schoolboy pranks in hopes of riling the ITC…”

In David Brent: Life On The Road volgen we de voormalige kantoormanager die een carrière als rondreizende musicus van de grond probeert te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box