R.I.P. Catherine E. Coulson (Log Lady)

Share Button

1401x788-the-log-lady-twin-peaks

Actrice Catherine E. Coulson is op maandag 28 september aan kanker overleden, zij was 71. Coulson stond vooral bekend als Margaret (the Log Lady) Lanterman, de excentrieke inwoner van Twin Peaks in de gelijknamige serie (1990-1991). Het langverwachte derde seizoen van Twin Peaks zal volgend jaar op tv debuteren. Haar iconisch personage zullen we echter niet meer terug zien.

Regisseur David Lynch sprak gisteren over het overlijden van zijn oude collega:

“Catherine was solid gold, she was always there for her friends. She was filled with love for all people, for her family, for her work. She was a tireless worker. She had a great sense of humor; she loved to laugh and make people laugh. She was a spiritual person; a longtime TM meditator. She was the Log Lady.”

De samenwerking tussen Lynch en Coulson begon in 1977 met Eraserhead, de regiedebuut van Lynch. Het was rond die tijd dat Lynch en Coulson voor het eerst spraken over een personage dat altijd met een houtblok te zien zou zijn. Zelf beschreef Coulson the Log Lady als “de enige normale persoon in de show”.

Naast Twin Peaks was Coulson ook te zien in de tv-films Ring of the Musketeers en The Four Diamonds. Veel van haar werk was ook achter de schermen. Zo was ze assistent cameravrouw in Star Trek II: The Wrath Of Khan (1982), The Toolbox Murders (1978) en Night On Earth (1991).

R.I.P. 1943 – 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box