Première nieuwe Twin Peaks mogelijk bij Sundance FF

Share Button

Twin Peaks te zien in tweede kwartaal 2017

In 2017 gaat het derde seizoen van Twin Peaks eindelijk in première, nadat de tv-serie oorspronkelijk eindigde in 1991. Er waren veel obstakels in de voorproductie, waaronder het feit dat de première een jaar werd uitgesteld. Hoewel de opnames al zijn afgerond is het nog altijd onduidelijk wanneer de eerste aflevering precies te zien zal zijn. Afgezien van een featurette is er verder nog geen enkel beeldmateriaal vertoond. Dit zou binnenkort kunnen veranderen. Uit berichtgeving blijkt dat de première mogelijk plaats zal vinden tijdens de Sundance Film Festival van dit jaar. Daarna zal de serie op Showtime draaien.

Deadline meldt dat er gesprekken gaande zijn om Twin Peaks op de een of andere manier naar het film festival te brengen. Er zijn zelfs geruchten dat er een thema evenement over Twin Peaks georganiseerd zou worden. Showtime heeft dat laatste gerucht ontkend, maar wilde niet direct uitsluiten dat de tv-show iets met het festival te maken zal hebben. Hoewel Sundace voornamelijk gericht is op films schenkt het de laatste jaren ook veel aandacht aan tv-programma’s.

Het Sundance film festival zal plaatsvinden van 19 tot 29 januari. Op 9 januari zal er ook een Twin Peaks panel plaatsvinden bij The Television Critics Association (TCA). Of daar veel beeldmateriaal wordt vertoond is onwaarschijnlijk. Fans hopen echer wel op een releasedatum.

De cast bestaat uit Ashley Judd,  Naomi WattsTom Sizemore, Kyle MacLachlan, Laura Dern, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Sherilyn Fenn, Miguel Ferrer en Sheryl Lee. Twin Peaks oudgediende die te zien zullen zijn in de revival zijn, Kyle McLachlan, Sherilyn Fenn, Madchen Amick, Sheryl Lee, Dana Ashbrook, David Duchovny, Miguel Ferrer, Grace Zabriskie, Peggy Lipton, Ray Wise, Wendy Robie en Russ Tamblyn.

De serie wordt ontwikkeld door David Lynch en Mark Frost en in zijn geheel geregisseerd door Lynch. Het verhaal pakt de draad op 25 jaar na het einde van de eerdere seizoenen. De eerste twee reeksen van Twin Peaks waren begin jaren negentig op tv te zien, en verwierven daarna een cultstatus. De serie vertelt het verhaal van de moord op Laura Palmer, en hoe de komst van FBI-agent Dale Cooper de gang van zaken in het fictieve stadje in het noordwesten van de VS op zijn kop zet. De serie wist in 1991 drie Golden Globes te winnen, waaronder voor Best Tv-Series – Drama en Best Performance by an Actor in a TV-Series – Drama voor het aandeel van MacLachlan. In 1990 werden twee van de veertien Emmy Awards-nominaties verzilverd en in 1991 volgenden vier Emmy-nominaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box