Peter Jackson werkt aan Dr. Who… en The Silmarillion?

Share Button

Peter Jackson werkt aan Dr. Who... en The Silmarillion

Waar is Peter Jackson nu mee bezig? Tot voor kort leek hij het nog druk te hebben met The Hobbit trilogie. Nu dat achter de rug is lijkt hij veel tijd over te hebben om zijn Oscars op te poetsen. Maar als geruchten kloppen is hij nog niet klaar Midden Aarde. Peter Jackson werkt aan Dr. Who… en The Silmarillion?

Op zijn officiële Facebook pagina publiceerde Jackson een humoristisch filmpje waarin hij persoonlijk wordt benaderd door Peter Capaldi, die zich identificeert als De Dokter. Ruim een jaar geleden maakte Steven Moffat, de man achter de BBC-serie Dr. Who, bekend dat hij met Jackson samen wilde werken.

“I think it will happen at some point. He’s still incredibly busy on The Hobbit. I’ve spoken to him face to face, and he would like to do one. I mean, he can do what the hell he likes — he owns New Zealand!”

Peter Jackson werkt aan Dr. Who... en The Silmarillion

Deze video lijkt een bevestiging dat Jackson daadwerkelijk verwikkelt is in de productie van de tv-show. Maar veel fans viel een ander detail in de video op. Als je naar de tafel kijkt zul je een boek zien met meerdere bladwijzers. Het betreft J.R.R. Tolkiens The Silmarillion. Het werd in 1977, vier jaar na Tolkiens dood, samengesteld en uitgegeven door zijn zoon Christopher Tolkien. De titel refereert aan een drietal juwelen vervaardigd door de elf Fëanor. In dit boek, een compilatie van meerdere boeken, wordt onder andere het ontstaan van Midden-aarde beschreven, en hoe het Kwaad in de wereld komt.

Dat een verfilming van The Simarillion zal komen is momenteel echter onwaarschijnlijk. De rechten van dat verhaal is in handen van de Tolkien Estate. Die organisatie heeft tot nu toe altijd geweigerd mee te werken aan Jacksons verfilmingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box