Netflix wil tweede seizoen 13 Reasons Why

Share Button

13 Reasons Why

Nadat eerder deze week bleek dat de Netflix-serie 13 Reasons Why de meest populaire serie op Twitter is van dit jaar, blijkt nu dat Netflix een tweede seizoen wil laten maken. Volgens The Hollywood Reporter is er bijna een deal gesloten en werken schrijvers al aan het nieuwe seizoen. Ook schijnen de makers van de serie Riverdale op zoek te moeten naar een nieuwe acteur om Ross Butler te vervangen.

Een tweede seizoen is wel enigszins moeilijk. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher en het eerste seizoen bevat al het hele boek. Het verhaal van een eventueel vervolg is dus niet bepaald zeker, al hebben castleden al laten weten dat ze geloven dat er meer te vertellen valt, en weten we ook van Asher dat hij ervoor open staat.

13 Reasons Why, gebaseerd op de reeks bestsellers van Jay Asher, gaat over Clay Jensen (Dylan Minette), een jongeman die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z’n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah – op wie Clay overigens verliefd was – twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd en op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

13 Reasons Why is afkomstig van uitvoerend producenten Tom McCarthy, Brian Yorkey, Selena Gomez, Joy Gorman en Kristel Laiblin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box