The Mortal Instruments wordt tv-serie

Share Button

The-Mortal-Instruments-City-of-Bones-banner

In 2013 was de film The Mortal Instruments: City of Bones in de bioscoop te zien. Deze deed het niet zo goed aan de boxoffice. Nu blijkt dat productiemaatschappij Constantin Film besloten heeft om Cassandra Clare’s boekenreeks te adapteren in een tv-serie. Ed Decter (Helix en Unforgettable) is ingehuurd als showrunner.

The Mortal Instruments: City of Bones gaat over het schijnbaar normale tienermeisje Clary Fray. Ze is getuige van een moord midden in een club die gepleegd wordt door een groep jongeren. Deze blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn. Als haar moeder plotseling verdwijnt, moet Clary zich bij een groep van die Schaduwjagers voegen en reizen naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.

Constantin wilde in eerste instantie een filmfranchise voortbrengen, maar het weinig succesvolle eerste deel heeft ervoor gezorgd dat dit plan van tafel is geveegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box