Een klassieker uit de jaren ’80 krijgt een reboot met virtuele realiteit: The Starfighter Chronicles

Share Button

the-last-starfighter-02

Na jaren in development hell gezeten te hebben keert de science fiction klassieker The Last Starfighter terug naar het kleine scherm. The Last Starfighter gaat over een jongen die door middel van een computerspel geselecteerd word als piloot in een buitenaardse oorlog.  Jonathan Betuel (de bedenker van de originele film) werkt op dit moment aan de TV Spin off The Starfighter Chronicles. Net als zijn voorganger is het de bedoeling om de grenzen op van technologie op te zoeken.

Toen The Last Starfighter uitkwam lang geleden in 1984, was deze film al een voorloper in het gebruik van special effects. Het was een van de eerste films die veel gebruik maakte van CGI en, ook al lijkt het heel knullig vergeleken bij de films van nu, blijft het een adembenemende film.

Het lijkt er op dat Betuel staat te poppelen om zijn gevoel voor technologie te delen met een hele nieuwe generatie. The Starfighter Chronicles zal gebruik maken van virtual reality om de het kijkgenot van de kijker te vergroten. Met behulp van speciale VR-helmen krijg je als kijker de kans om je in de ruimteschepen en de grote ruimtegevechten te wanen.

In een recent interview vertelde Betuel dat de serie nog in de kinderschoenen van ontwikkeling staat, maar wel is duidelijk dat de serie geen vervolg van de film zal zijn. Deze zal zich meer richten op de buitenaardse wetshandhavers. Maar hoe dan ook moet dit wel een bijzondere ervaring worden.

Vorig jaar heeft de trailer van The Last Starfighter een make-over gehad in de stijl van een moderne trailer. Deze is hier te zien:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box