CBS besteld CSI spinoff

Share Button

CBS besteld CSI spinoff CBS gaat weer samenwerken met CSI-bedenker Anthony E. Zuiker voor een spinoff van de langlopende serie. Zuiker en Carol Mendelsohn en Ann Donahue zullen het script schrijven voor de back-door pilot. Een backdoor pilot is een (meestal dubbele) aflevering van een reeds bestaande televisieserie die gebruikt wordt om te kijken hoe het publiek reageert op een nieuwe televisieserie.

De spinoff, welke te zien zal zijn in de lente gedurende het 14de seizoen van CSI, is geïnspireerd door Mary Aiken’s werk als cyber-psychologist. Mendelsohn, Zuiker en Donahue (showrunner van CSI: Miami) zal uitvoerend producent zijn van de CBS Television Studios series, samen met Bruckheimer Television’s Jerry Bruckheimer en Jonathan Littman. Aiken zal produceren.

De spinoff verkent het terrein van technologie en hoe deze het menselijke gedrag vergroot heeft tot een punt waarop gezichtloze criminele misdaden plegen op wereldwijde schaal met een druk op de knop.

De CBS Television Studios serie CSI staat in de top van populaire wereldwijde franchises. Het vlaggenschip heeft inmiddels al twee spinoffs gehad, en deze ook overleeft, te weten CSI: NY en CSI: Miami. Respectievelijk hadden deze 10 en 9 seizoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box