Blog: Top 5 meest ongeloofwaardige soap momenten (Chard van den Berg)

Share Button

Blog: Top 5 meest ongeloofwaardige soap momenten door: Chard van den Berg

Dat verhaallijnen van soapseries niet altijd even geloofwaardig zijn is inmiddels geen geheim meer, maar sommige soaps hebben het wel erg bont gemaakt. Daarom hieronder een lijst van meest ongeloofwaardige momenten in soapseries.

  1. Om te beginnen: Een klassieker uit de Nederlandse soap, “Goede Tijden Slechte Tijden”. (1990)

Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is Nederlands bekendste en langstlopende soapserie. De serie startte op 1 oktober 1990, op RTL 4 en werd geproduceerd door Joop van de Ende. De soap focust zich op wat er in “gewone” levens zou kunnen komen. Tevens komen er maatschappelijke thema’s in voor. Daarnaast staat GTST bekend om hun spannende cliffhangers; een spannende laatste scene in de laatste aflevering van een seizoen.

In de cliffhanger van 2006, wordt Ludo Sanders (een personage uit GTST) per ongeluk neergeschoten door zijn vrouw Janine Sanders. Dit gebeurde tijdens een moordspel. Janine dacht dat er in het pistool geen echte kogels zaten. Er zaten echter wél echte kogels in. Ze schoot maar liefst 3 keer raak en toch wist Ludo het te overleven.

  1. Op nummer 4, een moment uit het Amerikaanse “Days of Our Lives” (2003)

Het Amerikaanse Days of Our Lives begon in 1965 op NBC. In Days of Our Lives draait het om een aantal families in een fictief plaatsje, genaamd Salem. In deze soap zien we veel affaires, schandalen en familieproblemen.

In 2003, gebeurde er echter wat spectaculairs: een van de hoofdpersonen, Dr. Marlena Evans, werd beschuldigd van het vermoorden van haar hele dorp. Ze deed dit op verschillende manieren en stopte de lijken in een piñata. Volgens bepaalde personen uit het dorp. Uiteindelijk bleken alle inwoners nog in leven en zaten ze op een eiland. De echte ontvoerder bleek een dorpeling die stelletjes bang wilde maken. Hoe kom je erop?

  1. De nummer 3, een fragment uit “Guiding Light” (1993)

Guiding Light begon in 1937 op de radio en werd vanaf 30 juni 1950 uitgezonden op het Amerikaanse CBS (op de televisie). Het ging net als de doorsnee soapserie, over ‘normale’ mensen. Jarenlang was het de populairste soapserie, alleen in 2009 werd er besloten om te stoppen met de serie wegens lage kijkcijfers.

In 1993 begon de serie met misschien wel haar vreemdste verhaallijn. Reva Shayne, de hoofdrolspeler die alles wel heeft meegemaakt, blijkt ook een kloon te hebben. Reva is verbannen, (dit kwam doordat ze een slechte prinses was) en laat daardoor haar man (Joshua) achter. Haar man wil haar terug, alleen dit blijkt niet mogelijk. Hierdoor laat hij een kloon van Reva maken. Uiteindelijk komt de echte Reva terug en volgt er een enorme ‘bitch fight’ tussen de twee,  waarna de echte Reva wint.

  1. Dan, op nummer 2: De alien die langskwam in “General Hospital” (1990)

Zoals de titel eigenlijk al zegt gaat General Hospital over het leven in een ziekenhuis. General Hospital begon al op 1 april 1963 op de Amerikaanse zender ABC. Over het algemeen waren de verhaallijnen redelijk kindvriendelijk en wat minder dramatisch dan bovenstaande series.

In 1990 gebeurde er dan ook iets dat vele kijkers verbaasde, er kwam namelijk een alien langs in het ziekenhuis. Die alien heette Casey Rodgers en kwam van de planeet Lumina. De alien was de weg kwijt en vroeg een tiener in het ziekenhuis om hulp. Uiteindelijk helpt de tiener de alien en krijgt deze het voor het elkaar om terug te keren.

  1. 1.“Last but not least”, de nummer 1: “Days of Our Lives”  (1995)

Days of Our Lives staat voor de 2e keer op de lijst en wederom gaat het om het personage Dr. Melissa Evans.

In de jaren 90 werd de serie steeds bovennatuurlijker, dit omdat de kijkcijfers aan het einde van jaren 80 tegenvielen. Zo raakte Dr. Marlena Evans in 1995 bezeten door de duivel. Ze stak onder andere een kerk in brand, had ze last van Glossolalie en probeerde haar man geesten uit haar lichaam weg te krijgen. Ohja, ze transformeerde ook nog in een soort jaguar met groene ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box