Blog Op Goed Geluk (Chard van den Berg)

Share Button

Blog Op Goed Geluk door: Chard van den Berg

Blog Op Goed Geluk (Chard van den Berg)Op Goed Geluk, het legendarische televisieprogramma uit de jaren 80 kreeg in 2018 haar reboot op RTL 4. In de huidige vorm wordt het programma gepresenteerd door Gordon, terwijl het vroeger werd gepresenteerd door Carry Tefsen, beter bekend als Mien Dobbelsteen uit Zeg ‘ns Aa.

De datingshow begon in 1987 op de TROS. In het programma moet een single man of vrouw de ware liefde kiezen uit drie mannen of vrouwen. De single kan de kandidaten niet zien, vanwege een wand. Hierdoor moet de single vragen stellen om erachter te komen wie het best bij hem of haar past. Na afloop van het vragen stellen, moet de vragensteller kiezen met wie hij/zij op date wil. Tevens verschijnen de overige kandidaten. Het winnende stel kreeg vroeger een reis aangeboden, in de huidige versie moet het winnende stel het doen met een date. Hierna krijgen de kijkers te zien hoe de date is afgelopen en bevallen.

In 1987 was het John de Mol die een soort Nederlandse remake wilde maken van het Engelse Blind Date. Voor de presentator van het programma zocht hij een vrouw van ongeveer 40 met rood haar en zo kwam hij bij actrice Carry Tefsen uit. In eerste instantie had de laatstgenoemde totaal geen zin het presenteren van het programma, doordat ze druk genoeg was met acteerklussen. Uiteindelijk besloot ze het toch te doen, maar had geen idee dat het programma zo enorm populair zou worden. Tefsen zei altijd aan het einde van iedere uitzending met Amsterdams accent, “Op Goed Geluk”. Deze uitspraak achtervolgt haar nu nog steeds, zo zegt ze in het AD.

De nieuwe remake debuteerde met 1.2 miljoen kijkers op de zaterdagavond. Voor het programma staan De TV Kantine en Weet Ik Veel op RTL 4 geprogrammeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box