Blog De uitdaging van 2015 (Immy Verdonschot)

Share Button

De uitdaging van 2015

door: Immy Verdonschot

buffy-hd-banner_42

Hoe kun je het nieuwe jaar nu interessant beginnen? Nou, met een uitdaging. Ik speel al langer met het idee, maar het begin van 2015 leek me een mooi moment om hier mee te beginnen. Gezien ik zo’n mega Buffy-fan ben, krijg ik namelijk wel vaker te horen dat ik het zo ontzettend vaak over Buffy heb en dat het lijkt alsof ik alles wel aan Buffy kan linken (ik denk eigenlijk dat dit gewoon een feit is, maar heb het nog niet kunnen testen 😉 ). Zelfs in veel van mijn blogs komt er wel eens een regel voorbij. En zo kwam ik op het volgende idee:

De uitdaging
Om te voorkomen dat mensen ‘Buffy-moe’ worden (geen idee hoe dat ooit mogelijk zou zijn, but still), kwam ik daarom op de uitdaging om een reeks aan blogs te doen, waarin ik geen enkele keer Buffy noem. Niet alleen zal ik de serie niet noemen, ook zal ik niet verwijzen naar het werk van Joss Whedon of benoemen welke acteurs tevens in deze werken voorkomen. Natuurlijk kan dit vele kanten op gaan, dus ik zal gewoon bij A beginnen en doorgaan tot Z. Hierin bespreek ik iedere keer een andere serie, oud of nieuw, soms misschien wel beiden.

HalloWhedon
HalloWhedon

Uitzonderingen
Uitzonderingen moeten er natuurlijk ook zijn, daarom geef ik dit bij voorbaat al aan. Zo ben ik net als voorgaande jaren van plan om weer naar een conventie te gaan. Al is het dit jaar niet zeker of het echt HalloWhedon zal worden. Gezien de serie hier nogal centraal staat, kan ik er in dat geval niet onderuit komen om het wel te benoemen. Dit soort blogs zullen dan ook buiten de ‘A tot Z uitdaging’ vallen en breken daarom de regels niet ;-). Daarnaast ben ik van plan om als afsluiting (dus na de Z-blog) een tweetal blogs te schrijven: Een waarin ik evaluerend terug kijk op de 26 blogs waarin ik geen enkele keer Buffy heb genoemd en een waarin ik voor alle blogs zal aangeven op welke manier ik het wel had gekund.

Z Nation
Z Nation

De inhoud
Wat betreft de inhoud zal ik me richten op series, waarbij het kan verschillen van oud en nieuw, kort, lang, geannuleerd en nog bezig. Ook bestaat een kans dat ik miniseries hierin mee zal nemen en geen onderscheid maak tussen Amerikaans, Nederlands of uit een ander land afkomstige series. Hoewel ik zelf inmiddels een behoorlijk repertoire aan series heb gezien, zullen er altijd nog meer series zijn waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Daarom zijn tips ook zeker welkom. Lijkt het je dus leuk om eens een blog van mij te lezen over een serie die jij zelf heel goed (of juist heel slecht) vindt, laat het me weten! Wie weet dat ik er tijd vrij voor kan maken en hem mee kan nemen in deze serie blogs.

Arrow
Arrow

Voor zover de uiteenzetting van mijn uitdaging in 2015. Ik kijk er al naar uit om steeds andere series te kunnen bespreken en ben benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen. De serie waarmee ik uitdaging zal aftrappen weet ik ook al: Dit kan eigenlijk geen andere serie zijn dan Arrow. Het is sinds het begin al mijn aanrader voor iedereen en in de volgende blog zal ik uiteen zetten waarom.

Xoxo,

Immy.

2 thoughts on “Blog De uitdaging van 2015 (Immy Verdonschot)”

 1. Beste Immy,

  Aan jou als liefhebber van oa horrorfilms de volgende vraag gesteld. Ik heb ongeveer een jaar geleden een stuk van een thriller/horrorfilm gezien, waarvan ik graag de titel te weten kom. Het fragment betrof 2 huurmoordenaars die ingehuurd zijn door ouders om hun kind – dat blijkbaar bezeten is oid – te vermoorden. Je ziet de ene moordenaar tegen de ander zeggen, dat hij ‘t eigenlijk ethisch niet verantwoord vindt om ‘n kind te vermoorden. Het einde van dit fragment weet ik niet precies meer, maar kwam er wel op neer, dat het kind z’n krachten tegen deze huurmoordenaars inzette, met volgens mij de dood van hen tot gevolg. Hamvraag: welke film is dit ?

  Dank voor het meedenken !

  Gr.,
  Danny

 2. Hey Danny,

  Allereerst excuses voor de late reactie en bedankt voor je vraag! Ik heb er behoorlijk over na zitten denken, maar er schiet me geen film te binnen. Heb je misschien nog meer informatie? Speelt het zich bijvoorbeeld wel af in deze tijd of, verder in het verleden? Gaat het over een bezeten jongen of meisje? Op een filmfestival zie ik namelijk erg veel films en daarbuiten kijk ik eigenlijk niet naar horrorfilms.

  Groetjes, Immy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box