BBC maakt tv-serie van His Dark Materials

Share Button

Britse scenarist Jack Thorne (Skins, The Last Panthers, The Fades) zal voor BBC One een tv-serie schrijven, gebaseerd op Philip Pulmans fantasy-trilogie His Dark Materials. Van de boekenreeks zijn wereldwijd meer dan 17,5 miljoen exemplaren verkocht in 40 talen.

The Golden CompassDe serie bestaat uit Northern Lights (1995, gepubliceerd als The Golden Compass in America), The Subtle Knife (1997) en The Amber Spyglass (2000). De boeken gaan over een weesmeisje die in een paralleluniversum leeft waarin wetenschap, theologie en magie met elkaar zijn verweven. Tijdens haar zoektocht naar iemand uit haar omgeving die is ontvoerd, stuit ze op een sinister plot waarbij een fenomeen genaamd Dust is betrokken.

Het eerste boek werd in 2007 verfilmd als The Golden Compass. Hoofdrollen in de film waren er voor Daniel Craig en Nicole Kidman. Helaas voor de fans flopte de film. New Line Cinema, die ook verantwoordelijk was voor de filmversie, zal de miniserie produceren samen met productiemaatschappij Bad Wolf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box