Wie wordt de nieuwe presentator van Wie is de Mol?

Share Button

Wie wordt de nieuwe presentator van Wie is de Mol? door: Chard van den Berg

Wie is de Mol?Art Rooijakkers kondigde afgelopen week aan dat hij van de NPO naar het commerciële RTL 4 zou gaan. Hierdoor moet hij misschien wel zijn bekendste programma opgeven, namelijk Wie is de Mol? Rooijakkers presenteert het programma al sinds 2012 en heeft aangegeven dat hij het programma graag nog had willen doen. Desondanks konden AVROTROS en Art er tijdens contract onderhandeling niet uitkomen. Inmiddels hebben al een aantal mensen aangekondigd dat ze het programma graag willen presenteren, zoals Ellie Lust, Victor Mids en Marlijn Weerdenburg. Ook gaan de geruchten dat Rik van de Westelaken het zou willen doen. Persoonlijk heb ik ook wel een lijstje van mijn favorieten voor de presentatie van een van de meest populaire televisieprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Wie is de Mol?

 

  • Angela Groothuizen

Angela Groothuizen presenteerde Wie is de Mol? ooit in het jaar 0. Ze presenteerde het tot 2005 en stopte wegens ontslag bij de AVRO. Angela is misschien niet de meest realistische kandidaat voor de presentatie, aangezien ze bij een andere televisiezender (RTL 4) werkzaam is.  Toch denk ik dat Angela het programma destijds heel goed presenteerde en haar eigen charme en stijl meebracht. Ook al leek ze toen af en toe een beetje op De Zwakste Schakel presentatrice Chazia Mourali, vanwege die lange zwarte broekpakken en het korte haar.

Angela Groothuizen

  • Chazia Mourali

Dat brengt op ons een ander ‘orakel’ uit diezelfde tijd, Chazia Mourali. Ze is vooral bekend van quiz shows als De Zwakste Schakel en De Achmea Kennisquiz. Door het eerstgenoemde programma stond ze bekend als de “opperbitch” van de televisie. Ik denk dat zo’n personage/karakter eigenlijk best wel geschikt is voor Wie is de Mol?.  Ze zou in ieder geval het programma een spannendere lading kunnen geven. Daarbij komt ook nog eens dat Mourali momenteel zonder werk zit. Haar laatste programma dat ze heeft gepresenteerd stamt alweer uit 2007. Dit was Char: Het medium.

Chazia Mourali

  • Margriet van der Linden

In 2015 deed de columniste/journaliste Margriet van der Linden mee aan Wie is de Mol? Ze bleek dat seizoen uiteindelijk de mol te zijn en wist meer geld uit de pot te krijgen dan iedere andere mol hiervoor. Er werd slechts 10.500. euro opgehaald, zoals gezegd een record. Ze presenteerde hierdoor ook nog eens Moltalk met Chris Zegers, de live-nabeschouwing met oud-kandidaten.

Ik denk dat Van der Linden geschikt is voor het programma, omdat ze het van voor tot achter kent. Daarnaast is ze degene die een cynische en sarcastische ondertoon mee kan geven aan Wie is de Mol? Overigens lijkt zij ook niet de meest realistische keuze voor de presentatie, omdat ze al vrij druk is door haar eigen talkshow en Moltalk.

Margriet van der Linden

Het lijkt er dus op dat we het nog lang niet zullen weten wie de nieuwe presentator wordt. Voorlopig wachten we rustig af….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box