War of the Worlds wordt Britse miniserie

Share Button

War of the Worlds wordt Britse miniserie

De Britse productiemaatschappij Mammoth Screen ontwikkelt een grootschalige miniserie gebaseerd op H.G. Wells’ klassieke verhaal War of the Worlds. Mammoth gaat er vanaf volgend jaar mee aan de slag. Dan komen namelijk de copyright rechten vrij, die momenteel in het bezit zijn van Paramount. De maatschappij is nu actief op zoek naar een Amerikaans bedrijf dat als co-producent wil fungeren. De productie van de miniserie zal pas van start gaan in 2017.

Ondanks de populariteit en de verschillende adaptaties van Well’s verhaal, is er nog nooit een tv-serie gemaakt. Deze miniserie zal zich overigens houden aan de oorspronkelijke Victoriaanse setting. Peter Harness zal het script voor zijn rekening nemen.

The War of the Worlds (1898), door H.G. Wells, is een sciencefictionroman die gaat over een invasie van buitenaardse wezens in Engeland. Het is een van de oudste en bekendste werken over een buitenaardse invasie, en heeft vele andere auteurs geïnspireerd. Het verhaal is meerdere malen verfilmd en er is tevens een hoorspel van gemaakt. De meest bekendste is waarschijnlijk de Steven Spielberg film uit 2005, met in de hoofdrol Tom Cruise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box