Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot)

Share Button

Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot) 1

door: Immy Verdonschot

Het serieseizoen is weer begonnen. Eindelijk kom je erachter hoe series na de cliffhangers verder gaan, hoe relaties vorderen, hoe superhelden de draad weer oppakken en kom je erachter of het nieuwe seizoen net zo goed zal zijn als je had gehoopt. Daarnaast is het ook weer de tijd van nieuwe series ontdekken en opnieuw een inventaris te nemen van de serie watchlist. Ter waarschuwing: Deze blog bevat (lichte) spoilers!!!!

Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot) 2

Nieuwe series
In een van mijn vorige blogs gaf ik al aan dat enkele van mijn series geannuleerd waren. Gelukkig weten de zenders dit goed op te vangen met nieuwe series. Hoewel ik nog even moet wachten op Agent Carter, zit Play It Again, Dick er al weer helemaal op, hebben we er een spannende nieuwe Nederlandse serie, Hollands Hoop, bij en de flitsende nieuwe superheldenserie The Flash. Deze laatste is erg goed van start gegaan, al moet ik toegeven dat het melodramatische mijmeren over hoe Barry’s moeder is vermoord en zijn vader wrongfully in de bak zit er af en toe wel erg dik op ligt.

Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot) 3

Afscheid nemen van kapsels… en personages
Bekenden series wisten me met de eerste aflevering al meteen te verrassen. Zo moesten we niet alleen in Bones, maar ook in Arrow meteen afscheid nemen van geliefde personages. Na het einde van zo’n eerste aflevering, weet je ook al meteen wat je van de tweede aflevering kunt verwachten: Een volle in memoriam. Voor beiden betekent het in ieder geval een nogal plotselinge, emotionele, maar ook frisse start. Want het biedt ook ruimte voor nieuwe personages in de serie. Meiden uit andere series waren ook toe aan een frisse start, namelijk de meiden uit The Big Bang Theory en 2 Broke Girls. In hun eerste afleveringen ging er bij beiden een stuk van hun blonde lokken af. En daar werd de nodige aandacht aan besteed. Bizar is dat er fans zijn die de eerste aflevering van de TBBT niets vonden en de rest niet meer zullen kijken, omdat Kaley Cuoco naar de kapper is geweest…

Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot) 4

Het vervolg van de cliffhangers
De verwachtingen waren natuurlijk het hoogst voor de series met de cliffhangers. Zo eindigde Revenge niet allen met de dood van Conred, maar ook met de terugkomst van Emily/Amanda’s vader, keerde Elsa uit de Disneyfilm Frozen naar Storybrook in Once Upon a Time, belandde Castle in een auto-ongeluk op zijn trouwdag en verloor Nathan Parker aan Mara in Haven. Na een paar moeizame afleveringen van Revenge staan de personages nu weer heerlijk soapachtig tegenover elkaar en heeft de wraak een nieuwe invalshoek gevonden. Ook Haven had een wat moeizame start waar Mara het meteen zo bont maakte, dat het nu een opluchting is om Parker terug te hebben. Het meest vermakelijke aan deze verhaallijn is dat we nu niet van een van de twee hoeven te genieten, maar beiden naast elkaar bestaan. De Frozenhoek in OUAT lijkt tot nu toe niet veel bijzonders voort te brengen, maar maakt optimaal gebruik van verwijzingen naar de animatiefilm. Het meest opgelucht ben ik met de seizoenspremière van Castle. In een aflevering wordt alles weer zo goed als recht gezet, waardoor je daarna weer zoals gewoonlijk van de geweldige humor kan genieten die schuilgaat in deze serie. Het enige kritiekpuntje is dat er in een aflevering een heel complot is opgezet waar kijkers de afgelopen zes jaar nog niets van mee hebben gekregen… Dit zal vast en zeker de nieuwe rode draad van de serie worden, maar het is nog afwachten of dat deze net zo sterk zal zijn als de verhaallijn van de moeder van Beckett.

Blog TV seizoen van start! (Immy Verdonschot) 5

Indrukwekkende PR-stunt
Hoewel ik zelf niet meer dan een enkele aflevering van The Walking Dead heb gezien, kan ik niet anders dan mijn lovende woorden uitspreken over het aftrappen van het nieuwe seizoen in Nederland. Ja, je leest het goed: IN NEDERLAND. Want Fox weet hoe ze goede PR moeten doen en voor deze seizoenspremière hadden ze een bushokje in Utrecht helemaal in sfeer aangekleed. Ik denk dat ik niet de enige ben, wanneer ik aangeef dat we dat wel vaker willen zien.

Op sommige series moeten we nog net iets langer wachten voor ze weer beginnen. Maar met de waslijst aan series die ik al volg, is dat waarschijnlijk maar beter. Nu kan ik het nog redelijk bijhouden. Al moet ik zeggen dat ik niet kan wachten tot we weer kunnen genieten van de redactieruimte van The Newsroom, het lot van Kenzi (Lost Girl) en ja, zelfs de laatste liedjes van de cast van Glee.

Xoxo,

Immy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box