Series in televisieseizoen 2013-2014

Share Button

Series in televisieseizoen 2013-2014

Televisieseizoen 2013-2014

De grote televisienetwerken zijn inmiddels al even bezig met het televisieseizoen 2013-2014. Naast de series die verlengd zijn zaten er weer erg veel nieuwe series tussen. Hieronder een greep uit alle nieuwe Amerikaanse tv-series. Het blijft afwachten welke serie het langer dan één seizoen gaat volhouden….

Sleepy Hollow (FOX)
Door: Alex Kurtzman en Bob Orci (Star Trek). Regie door Len Wiseman (Underworld).
Met: Tom Mison (Parade’s End), Nicole Beharie (The Good Wife), John Cho (Harold & Kumar Go to White Castle).

Een moderne herbewerking van Sleepy Hollow, gebaseerd op het boek van Washington Irving. Ichabod Crane (Tom Mison) wordt uit het verleden getrokken en gehaald naar de moderne wereld. Hier ontdekt hij dat de wereld op de rand van de afgrond staat en dat hij de laatste hoop van de mensheid is. Dit dwingt hem om samen met een hedendaagse politieagent (Nicole Beharie) een oud mysterie te ontrafelen. Te zien: 16 september 2013.

Brooklyn Nine-Nine (FOX)
Door: Mike Schur en Dan Goor (Parks and Recreation). Regie door Phil Lord en Chris Miller (21 Jump Street).
Met: Andy Samberg (Saturday Night Live), Andre Braugher (Last Resort), Terry Crews (Are We There Yet?).

Wat gebeurt er als een detective die niets serieus neemt een baas krijgt die alles volgens het boekje wil doen en zich volwassen probeert te gedragen? Te zien: 17 september 2013.

Hostages (CBS)
Door: Jerry Bruckheimer (CSI), Jeffrey Nachmanoff (Homeland).
Met: Dylan McDermott (American Horror Story), Toni Collette (The Sixth Sense), Tate Donovan (Argo).

Gebaseerd op de Israëlische serie over een gezin gevangen in het midden van een grote politieke samenzwering en een rechtvaardige FBI-agent wiens rol hierin als een grote verrassing zal komen. Te zien: 23 september 2013.

Mom (CBS)
Door: Chuck Lorre (Two and a Half Men, The Big Bang Theory), Eddie Gorodetsky (Two and a Half Men).
Met: Anna Faris (Scary Movie), Allison Janney (The West Wing), Nate Corddry (Harry’s Law), Matt Jones (Breaking Bad), French Stewart (3rd Rock From the Sun).

Chuck Lorre, de man achter de populaire CBS series Two and a Half Men, The Big Bang Theory en Dharma & Greg, komt met een nieuwe serie over een alleenstaande moeder Christy (Anna Faris) die haar alcoholverslaving de baas is en probeert haar leven bij elkaar te houden. Te zien: 23 september 2013.

Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC)
Door: Joss Whedon (The Avengers), Jed Whedon (Dollhouse), Maurissa Tancharoen (Dollhouse).
Met: Clark Gregg (The Avengers), Ming-Na (ER), Elizabeth Henstridge (Hollyoaks), Iain De Caestecker (Coronation Street), Brett Dalton (Killing Lincoln), Chloe Bennet (Nashville).

Agents of S.H.I.E.L.D gaat over een team van S.H.I.E.L.D. agenten, ieder met een eigen specifieke expertise, dat onder leiding van Agent Coulson (Clark Gregg, ook al te zien in The Avengers) te maken krijgt met zowel conventionele dreigingen als bovenmenselijke zaken die een potentieel gevaar vormen voor de wereldvrede. Te zien: 24 september 2013.

Trophy Wife (ABC)
Door: Emily Halpern (Private Practice), Sarah Haskins.
Met: Malin Akerman (Watchmen), Bradley Whitford (The West Wing), Marcia Gay Harden (Into the Wild).

Voormalig feestbeest Kate (Malin Akerman) trouwt met een oudere man (Bradley Whitford) met drie manipulatieve kinderen en twee gestoorde ex-vrouwen. Te zien: 24 september 2013.

Lucky 7 (ABC)
Door: Jason Richman (Bangkok Dangerous, Detroit 1-8-7), David Zabel (ER, Detroit 1-8-7).
Met: Matt Long (Ghostrider), Isiah Whitlock, Jr. (The Wire), Summer Bishil (Towelhead)

De serie gaat over zeven medewerkers van een tankstation in Queens wiens levens zijn veranderd op vele onverwachte manieren door het winnen van de jackpot in een loterij. Te zien: 24 september 2013.

Crazy Ones (CBS)
Door: David E. Kelley (Ally McBeal).
Met: Robin Williams (Mork & Mindy), Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer, Ringer).

Komedie over een vader en dochter die in de reclamewereld werken. Te zien: 26 september 2013.

Super Fun Night (ABC)
Door: Rebel Wilson (Bridesmaids), Conan O’Brien (Conan), John Riggi (30 Rock).
Met: Rebel Wilson (Bridesmaids, Pitch Perfect), Lauren Ash (Lars and the Real Girl), Tommy O’Reilly.

Drie vriendinnen starten een zoektocht naar super plezier op elke vrijdagavond. De serie steunt vooral op de populariteit van actrice Rebel Wilson, die ook als producent en schrijfster meewerkt aan de serie. Te zien: 2 oktober 2013.

The Tomorrow People (The CW)
Door: Phil Klemmer (Chuck), Greg Berlanti (Arrow).
Met: Robbie Amell (1600 Penn), Peyton List (Mad Men), Mark Pellegrino (Lost).

The Tomorrow People is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren ’70. In de nabije toekomst volgen we een aantal personen die op de volgende trede van de evolutionaire ladder zijn beland. Allen hebben speciale krachten, zoals teleportatie en telepathie. Met z’n allen werken ze samen om te vechten tegen het kwaad. Te zien: 9 oktober 2013.

Once Upon a Time in Wonderland (ABC)
Door: Eddy Kitsis (Once Upon a Time), Adam Horowitz (Once Upon a Time).
Met: Sophie Lowe (als Alice), Peter Gadiot, Michael Socha, Emma Rigby.

Een spin-off van Once Upon a Time rondom Alice en haar avonturen in Wonderland. De serie is bedoeld als mini-serie met een beperkt aantal afleveringen. Te zien: 10 oktober 2013.

Reign (The CW)
Door: Laurie McCarthy (CSI: Miami), Stephanie Sengupta (Outlaw).
Met: Anna Popplewell (The Chronicles of Narnia), Adelaide Kane (Neighbours), Toby Regbo.

Reign vertelt het onbekende verhaal van Maria I van Schotland. Vanaf haar 15de jaar wordt ze naar Frankrijk gestuurd om te trouwen met Prins Francis. Hier betreedt ze de geheimen van het Franse hof en probeert ze te overleven tussen formidabele vijanden, donkere machten en een wereld van seksuele intriges. Te zien: 10 oktober 2013.

The Originals (The CW)
Door: Julie Plec (The Vampire Diaries), Leslie Morgenstein (The Vampire Diaries).
Met: Danielle Campbell (Prison Break), Daniel Gillies (The Vampire Diaries), Claire Holt (The Vampire Diaries), Charles Michael Davis (The Vampire Diaries).

Een spin-off van de serie The Vampire Diaries. Te zien: 15 oktober 2013.

Dracula (NBC)
Door: Dan Knauf (Carnivàle), Cole Haddon en regie door Andy Goddard (Downton Abbey, Torchwood)
Met: Jonathan Rhys Meyers (Match Point, The Tudors), Jessica De Gouw (Arrow), Oliver Jackson-Cohen.

Gebaseerd op het verhaal van Bram Stoker. De serie speelt zich af in de 19e eeuw en de mysterieuze Dracula is aangekomen in Londen. Hier doet hij zich voor als ondernemer die de moderne wetenschap naar de Victoriaanse maatschappij wil brengen. Hij is vooral geïnteresseerd in de nieuwe technologie rondom elektriciteit die belooft om de nachten te verhelderen, ideaal voor iemand die de zon vermijdt. Maar hij heeft een andere reden voor zijn reizen: hij hoopt op wraak op degenen die hem vervloekt hebben met onsterfelijkheid eeuwen geleden. Alles lijkt volgens plan te gaan totdat hij verliefd wordt op een vrouw die een reïncarnatie lijkt te zijn van zijn overleden vrouw. Te zien: 25 oktober 2013.

Almost Human (FOX)
Door: J.H. Wyman (Fringe), J.J. Abrams (Lost, Fringe, Mission: Impossible III), Bryan Burk (Fringe, Lost).
Met: Karl Urban (Star Trek), Michael Ealy (Seven Pounds), Lili Taylor (Six Feet Under), Minka Kelly (Charlie’s Angels), Mackenzie Crook (Pirates of the Caribbean).

Almost Human is een politiedrama vol met actie dat zich 35 jaar in de toekomst afspeelt. Hier worden politieagenten voorzien van hoogontwikkelde mensachtige androïds als partner om samen de misdaad te bestrijden. Een onwaarschijnlijke vriendschap wordt gesloten tussen een agent met een afkeer van robots en een robot die beschikt over onverwachte emotionele reacties. Te zien: 4 november 2013.

Killer Women (ABC)
Door: Hannah Shakespeare (The Playboy Club), Ben Silverman, Sofia Vergara.
Met: Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Marc Blucas (Necessary Roughness), Michael Trucco (Battlestar Galactica).

Gebaseerd op de Argentijnse serie Mujeres Asesinas. Centraal staat de enige vrouw in het team van politieagenten in Texas. De mooie dame met ballen weet hoe ze de waarheid boven tafel krijgt. Te zien: 2013/2014.

Mixology (ABC)
Door: Jon Lucas en Scott Moore (The Hangover). Regie door Larry Charles (Seinfeld).
Met: Sarah Bolger (Once Upon a Time), Vanessa Lengies (Glee), Adam Campbell (Harper’s Island).

De komedie speelt zich af in een hippe bar in Manhattan en gaat over de belevenissen van alleenstaanden in hun zoektocht naar de liefde. De serie speelt zich af in één nacht. Te zien: 2013/2014.

Mind Games (ABC)
Door: Kyle Killen (Awake, The Beaver).
Met: Christian Slater (Robin Hood: Prince of Thieves), Steve Zahn (Sahara), Megalyn Echikunwoke (The 4400).

Twee broers, een genie in menselijke psychologie en een gladde ex-gevangene, staan aan het hoofd van een bedrijf ontworpen om problemen op te lossen door middel van een combinatie van wetenschap, menselijke motivatie en manipulatie. Te zien: 2013/2014.

Resurrection (ABC)
Door: Aaron Zelman (The Killing), JoAnn Alfano (30 Rock), Jon Liebman (Ringer).
Met: Omar Epps (House), Kurtwood Smith (That ’70s Show), Devin Kelley (Covert Affairs), Nicholas Gonzalez (Off the Map).

Een familie raakt verstrikt in een wereldwijde gebeurtenis waarbij geliefden terug uit de dood komen, waarbij er niets met ze aan de hand lijkt. Lucille en Harold Hargrave vragen zich af of de terugkeer van hun achtjarige zoon een wonder of een dreigend teken van iets verschrikkelijks is. Te zien: 2013/2014.

About a Boy (NBC)
Door: Jason Katims (Roswell, Parenthood). De regie van de eerste aflevering wordt gedaan door Jon Favreau (Iron Man).
Met: David Walton (New Girl), Minnie Driver (Good Will Hunting), Leslie Bibb (Iron Man).

Gebaseerd op het boek van Nick Hornby en de gelijknamige film uit 2002 met Hugh Grant. De komedie draait om de relatie tussen een kinderlijke man (Walton) en zijn buurjongen. Te zien: Januari 2014.

Series in televisieseizoen 2013-2014 - About a Boy

Rake (FOX)
Door: Peter Duncan (bedenker van de Austalische Rake), Peter Tolan (Rescue Me), Greg Kinnear. De regie van de eerste aflevering wordt gedaan door Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man).
Met: Greg Kinnear (Little Miss Sunshine), Miranda Otto (Lord of the Rings), Necar Zadegan (Emily Owens, M.D.).

Remake van de gelijknamige Australische serie. Rake draait om Keegan Deane, een briljante maar zelfdestructieve strafrechtadvocaat. Zijn persoonlijke leven komt vaak in de knoop met zijn werk. Hij pakt zaken aan die niemand anders wil en wordt geregeerd door een vastberaden optimisme en geloof in rechtvaardigheid. Te zien: Januari 2014.

Crossbones (NBC)
Door: Neil Cross (Luther en Spooks), Walter F. Parkes en Laurie MacDonald (Gladiator, Men in Black).
Met: John Malkovich (Burn After Reading, Being John Malkovich).

Een serie die al even in de maak is, maar is uitgesteld door zender NBC. Het is 1715 op het Bahamaanse eiland New Providence, de eerste functionerende democratie in Amerika, waar de duivelse piraat Edward Teach, alias Blackbeard (John Malkovich), regeert over een schurkenstaat van dieven, bandieten en verdorven zeilers. Tom Lowe wordt op een geheime missie gestuurd om Blackbeard te doden, maar hij komt erachter dat zijn missie niet meevalt. Maar Lowe is niet de enige tegenstander van Blackbeard. Hij is een man met vele doortrapte rivalen. Te zien: januari 2014.

Series in televisieseizoen 2013-2014 - Crossbones

Believe (NBC)
Door: Uitvoerend producenten Alfonso Cuarón (Children of Men), J.J. Abrams (Lost, Fringe, Mission: Impossible III) en Bryan Burk (Fringe, Lost).
Met: Kyle MacLachlan (Blue Velvet), Jamie Chung (Sucker Punch), Jake McLaughlin (Savages), Delroy Lindo (The Chicago Code), Sienna Guillory (Resident Evil: Afterlife)

Een jong meisje die beschikt over krachten als levitatie en telekinese wordt opgejaagd door mensen die haar krachten voor hun persoonlijke gewin willen gebruiken. Een uit de gevangenis ontsnapte man is belast met de taak om haar te beschermen tegen de kwade elementen. Te zien: januari 2014.

Gang Related (FOX)
Door: Scott Rosenbaum (The Shield) en Chris Morgan (Fast & Furious). Allen Hughes (The Book of Eli) zal de eerste aflevering regisseren.
Met: Terry O’Quinn (Lost), Ramon Rodriguez (Charlie’s Angels), Sung Kang (The Fast and the Furious), RZA (G.I. Joe: Retaliation).

De serie volgt een bendelid die geïnfiltreerd wordt in de San Francisco Police Department en die daar een hoge positie verwerft om uiteindelijk terecht te komen bij de Gang Task Force. Daar moet hij een balans vinden tussen zijn verplichtingen naar zijn bendeleden en zijn toenemende gevoel van loyaliteit naar zijn nieuwe politiefamilie. Te zien: Begin 2014.

The 100 (The CW)
Door: Jason Rothenberg, Kass Morgan, Bharat Nalluri (Spooks).
Met: Eliza Taylor (Neighbours), Kelly Hu (X2), Henry Ian Cusick (Lost).

97 jaar nadat een nucleaire oorlog de aardse beschaving heeft uitgeroeid keert een ruimteschip terug naar aarde. Honderd jeugdige criminelen worden teruggezonden om te onderzoeken of er een her kolonisatie plaats kan vinden. Te zien: Begin 2014.

Star-Crossed (The CW)
Door: Meredith Averill (The Good Wife).
Met: Aimee Teegarden (Friday Night Lights), Matt Lanter (90210), Malese Jow (The Vampire Diaries).

Wanneer een buitenaardse jongen samen met acht lotgenoten integreren op een Amerikaanse highschool, zorgt een epische romance tussen hem en een menselijke meisje ervoor dat de vrede op aarde bedreigd wordt. Te zien: Begin 2014.

Family Guide (NBC)
Door: DJ Nash (‘Til Death, Traffic Light, Guys with Kids), Jason Bateman (Arrested Development).
Met: Parker Posey (The Good Wife), J.K. Simmons (The Closer), Harold Perrineau (Lost).

Zoon Henry kijkt op tegen zijn blinde vader en geniet van de afwezigheid van zijn moeder na de scheiding. Zijn ouders groeien echter nader tot elkaar na de scheiding. Te zien: Januari 2014.

Intelligence (CBS)
Door: Michael Seitzman, David Semel (American Horror Story).
Met: Josh Holloway (Lost), Marg Helgenberger (CSI), Meghan Ory (Once Upon a Time).

De serie gaat over de US Cyber Command en richt zich op een eenheid die draait om een agent met een speciale gift. Hij heeft een microchip geïmplanteerd in zijn hersenen die hem in staat stelt om toegang te krijgen tot het gehele elektromagnetische spectrum. Te zien: 24 februari 2014.

24: Live Another Day (FOX)
Door: Howard Gordon (24, Homeland), Brian Grazer (24), Kiefer Sutherland (24, Touch).
Met: Kiefer Sutherland (24).

De plannen om een 24 bioscoopfilm te maken kwamen maar niet van de grond en nu is er gekozen voor een miniserie van 12 afleveringen. Jack Bauer wordt wederom gedurende 24 uur gevolgd, maar aangezien maar in 12 afleveringen. De gebeurtenissen spelen zich enkele jaren na het laatste seizoen (8ste) af. Andere acteurs dan Sutherland zijn nog niet bekend gemaakt.
Te zien: Zomer 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box