Showtime wil alle afleveringen Twin Peaks aanbieden

Share Button

Showtime wil alle afleveringen Twin Peaks aanbieden

Eerder besloot Netflix om alle afleveringen van House of Cards gelijktijdig aan te bieden. Het bleek erg succesvol, ondanks dat vele mensen dachten dat dit niet zou werken. Andere streamingdiensten willen dat voorbeeld volgen. Zo ook Showtime. Zij overwegen nu om alle Twin Peaks afleveringen in een keer aan te bieden, dit gaf Showtime baas David Nevins aan.

De eerste twee reeksen van Twin Peaks waren begin jaren negentig op tv te zien, en verwierven daarna een cultstatus. De serie vertelt het verhaal van de moord op Laura Palmer, en hoe de komst van FBI-agent Dale Cooper de gang van zaken in het fictieve stadje in het noordwesten van de VS op zijn kop zet.

De serie wordt ontwikkeld door David Lynch en Mark Frost en in zijn geheel geregisseerd door Lynch. In het nieuwe seizoen van de serie gaan we een aantal bekende gezichten zien. Zo zal Kyle MacLachlan terugkeren in zijn rol als Special Agent Dale Cooper. Het verhaal pakt de draad op 25 jaar na het einde van de eerdere seizoenen. De serie wist in 1991 drie Golden Globes te winnen, waaronder voor Best Tv-Series – Drama en Best  Performance by an Actor in a TV-Series – Drama voor het aandeel van MacLachlan. In 1990 werden twee van de veertien Emmy Awards-nominaties verzilverd en in 1991 volgenden vier Emmy-nominaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box