Roseanne komt met nieuw seizoen

Share Button

Roseanne

De makers van de comedyserie Roseanne, die werd uitgezonden tussen 1988 en 1997, werken aan acht nieuwe afleveringen van de serie. Volgens Deadline zijn Roseanne Barr, John Goodman, Sara Gilbert en Laurie Metcalf in gesprek om hun rollen weer te gaan spelen. Ook Johnny Galecki, die momenteel de hoofdrol speelt in The Big Bang Theory, zou zijn medewerking verlenen.

Meerdere televisienetwerken zouden interesse hebben getoond om de nieuwe serie uit te zenden, waaronder ABC en Netflix. Laatstgenoemde maakte eerder nieuwe seizoenen van de jaren 90-sitcom Full House en de dramaserie Gilmore Girls. Eerder dit jaar werd er al een nieuw seizoen van de televisiekomedie Will & Grace aangekondigd.

Roseanne draait om het gelijknamige hoofdpersonage en haar familie, die behoren tot de middenklasse en wonen in het fictieve plaatsje Landford in de staat Illinois. De seriefinale trok zestien miljoen kijkers en gedurende de negen seizoenen wonnen Barr en Metcalf Emmy-awards voor hun rollen. Goodman en Gilbert kregen nominaties. In totaal werden er 222 afleveringen gemaakt van de sitcom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box