Pilot voor dystopische animatieserie Urbance

Share Button

Pilot voor dystopische animatieserie Urbance

Hoe zou het zijn om in een maatschappij te leven waar seksueel contact dodelijk is en elke vorm van intimiteit wettelijk strafbaar is geworden? Dat is het hoofdthema in de 8-minuut durende pilot van Urbance, een animatieserie die al enkele jaren in ontwikkeling is. In tegenstelling tot de meeste animatieseries is deze show gericht op een volwassen publiek. Deels met hulp van crowdfunding wisten de makers de pilot tot stand te brengen.

In een toekomstige maatschappij breekt een epidemie uit. De uiterst besmettelijke virus kan binnen minuten al slachtoffers eisen. Als gevolg neemt de overheid ingrijpende maatregelen. Mannen en vrouwen worden van elkaar gescheiden totdat een geneesmiddel is ontwikkeld. Dat weerhoudt jongeren er niet van om bij elkaar te komen in ondergrondse nachtclubs. Hier vermaakt men zich met dans en muziek en wordt Ndorfin geserveerd: een seksueel stimulerend drankje. Deze feestjes lopen niet voor iedereen goed af. Wie pech heeft wordt gegrepen door de autoriteiten die onuitgenodigd binnen komen vallen. Centraal in dit verhaal staan de jonge dj Kenzell en de geheimzinnige meid Lesya. Hun ontmoeting bloeit uit tot een onwaarschijnlijke relatie.

Urbance is een productie Steambot en DFP. Het betreft een samenwerking tussen filmmakers uit Frankrijk, Canada en Japan. De pilot is geschreven en geregisseerd door Joël Dos Reis Viegas. De animatie is afkomstig van Yapiko Animation, met animation director Hiroshi Shimizu. Of de complete serie ooit gerealiseerd zal worden is niet bekend. Bezoek de officiële website voor meer informatie. De pilot kun je ook hieronder bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box