Over Ons…

Share Button

url-1999

TeeVeehoek.nl het meest complete én snelste online televisiemagazine voor de nieuwsgierige televisiekijker. TeeVeehoek.nl brengt dagelijks informatie en nieuws over TV en natuurlijk recensies en blogs. Daarnaast biedt TeeVeehoek.nl een platform aan beginnende schrijvers om een recensie of blog te schrijven als gastrecensent. Verder faciliteren wij prijsvragen i.s.m. diverse studio’s en hebben we een aparte blogpagina met als onderwerp TV in het algemeen. Op deze pagina lees je meer over de personen achter TeeVeehoek.nl

1404581_183012271888735_1576463532_o

In juni 2012 startte Peter Solvani een Facebook-pagina onder de naam Solvi’s Filmhoek, om zijn liefde voor film te uiten door middel van het recenseren van films. In de maanden die daarop volgden heeft hij samen met Glenn Abbink Filmhoek.nl opgericht. Door de snelle groei is enkele maanden later Immy Verdonschot aangetrokken om ondersteuning te bieden met het schrijven van recensies en blogs. Na het schrijven van een aantal gastrecensies werden Sandro Algra Barradas, Martijn Pijnenburg, Nico Hoeijmans en Merijn Wierenga toegevoegd aan het vaste team. Filmhoek.nl. Door het succes van Filmhoek.nl heeft het team besloten een ‘zuster-website’ in het leven te roepen. Dit werd TeeVeehoek.nl

url-198

1897689_704202592936184_2060716617_n
Peter Solvani – Public Relations:
Icon - FacebookIcon - Mail

Als geboren en getogen Nijmegenaar, ben ik van kleins af aan een film liefhebber. Natuurlijk ging ik als klein kind, net als iedereen, al vroeg naar de bioscoop voor de Disney tekenfilms en met mijn vader was het natuurlijk niet anders. In Nijmegen had je 4 bioscopen, maar diegene die mij het sterkst bij is gebleven was het Luxor Theater op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. Een ouderwets theater dat was omgetoverd tot een bioscoop. Een heus podium met zware donker rode doeken aan de zijkanten van het witte doek. Tevens was het voorzien van zeer ruime en comfortabele stoelen.

Mijn eerste, echte ‘live-action’ film, die ik me kan heugen, was Star Wars (1977) van George Lucas. Een indrukwekkende belevenis, vooral gezien mijn leeftijd, en vanaf dat moment was ik helemaal verknocht aan films op het grote witte doek en daar is eigenlijk niets meer aan veranderd. Gedurende de jaren werd toch het ‘kleine’ scherm interessanter, omdat deze toegankelijker was, maar de liefde voor het witte doek was nooit verdwenen. Nee, de liefde en honger naar nieuwe films nam zelfs toe, maar er waren nu andere middelen. Het internet. Mijn ‘honger’ werd toen gestild door het downloaden, maar na een tijdje wens je meer kwaliteit dan kwantiteit. Helemaal nu de 3D technologie toe begon te nemen in films. Dus ging ik zoeken naar mogelijkheden om de 3D-honger kwantitatief tevreden te stellen en zo kwam ik bij de Pathe Unlimited Goldcard uit. Voor een maandelijks bedrag de gehele maand gratis naar de film. Ideaal, mag ik wel zeggen.

Glenn Abbink

Glenn Abbink, MA, BCom – Hoofdredacteur:Icon - FacebookIcon - Mail

Ik ben opgegroeid met verschillende filmgenres. In mijn jonge jaren werd ik al snel blootgesteld aan animatiefilms van Disney, grootschalige epische films van weleer, zoals Ben Hur en The Ten Commandments, en klassieke musicals als The Sound of Music en West Side Story. Deze genres spreken mij nu nog steeds erg aan, maar mijn interesse is door de jaren heen uitgebreider geworden. Kort gezegd hou ik van film als mediavorm.

Film is voor mij geen avondje uit, maar mijn hobby en mijn passie. Van jongs af aan heb ik een brede interesse in o.a. film, (muziek) theater, schrijven, nieuwe en social media, televisie. Door de jaren heen heb ik mezelf hierin verdiept, waarbij niet enkel valt te denken aan het kijken naar, maar tevens het analyseren van, lezen over en het zelf maken van film- en multimedia producties. Zo ben ik werkzaam geweest als productie leider/assistent, redacteur, projectmedewerker, communicatiemedewerker bij (korte) filmprojecten, multimedia producties, theatergezelschappen en websites.

 

ur

Immy01Immy Verdonschot, MA – Blogger en recensent:
Icon - FacebookIcon - Mail

 

Liefde voor films en series zit in mijn bloed. Ik ben opgegroeid met films van Bambi en Ben Hur tot The Sound of Music. Sindsdien is mijn interesse alleen maar gegroeid. Het briljante brein van Joss Whedon – met name zijn creatie Buffy the Vampire Slayer (serie) – heeft mijn interesse zodanig aangewakkerd dat ik mij wilde verdiepen in hoe deze wonderlijke werelden gecreëerd worden. Tijdens de middelbare school begon ik dan ook met het maken van filmpjes en uiteindelijk koos ik voor het volgen van de studie Theater, Film en Televisie wetenschap. Hier kon ik mijn hart ophalen, want alles passeerde de revue. Van prieeltjes en klassiekers, tot art house en menige series (Lost, Twin Peaks). Aangezien ik een brede smaak heb, was ik hier ontzettend blij mee. Ik behaalde zowel mijn Bachelor als mijn Master diploma aan de Universiteit Utrecht en in deze stad ben ik blijven hangen. Nu ben ik vaak vrijwilliger op filmfestivals en probeer zoveel mogelijk te schrijven over films en series als ik kan.

 

saSandro Algra B. – Recensent:
Icon - Facebook

 

Ouders zeiden vroeger altijd dat de televisie een slecht invloed op ons heeft. Tv is echter een belangrijk element in onze ontwikkeling. Ik denk dat ik minstens evenveel thuis op de bank als op school heb geleerd. Dankzij Cartoon Network heb ik Engels leren praten en via Alfred J. Kwak leerde ik voor het eerst over de Tweede Wereldoorlog. Als ik nu terugkijk naar de series waar ik mee opgroeide, of het nou gaat om Amerikaanse tekenfilms of Japanse anime, dan is er telkens iets wat mij opvalt: De beste (kinder)programma’s hebben meestal een randje, ze erkennen je intelligentie en zijn niet bang om je nieuwe dingen te leren.

Komedie werd later ook een belangrijk onderdeel van mijn leven. Al vroeg had ik de smaak te pakken van The Simpsons, Monty Python en Saturday Night Live. In latere jaren ging ik ook actualiteitsprogramma’s als The Daily Show volgen. Ik weet zeker dat ik zonder die shows een totaal andere persoonlijkheid zou hebben. Een goede natuurdocumentaire is iets waar je mij nachts voor wakker kunt maken. Ik denk dat in de documentaires van de BBC alles zit wat ik van entertainment verwacht: Schitterende beelden, emotionele lading, unieke vertelkunst en een boodschap om mee te nemen. Diep van binnen hoop ik in de toekomst mijn eigen documentaires te kunnen maken.

546941_402507436481186_1879256239_nMartijn Pijnenburg – Nieuwsredactie:Icon - Facebook

Verhalen hebben mij altijd al geboeid. Het begon als kind met tekenfilms, strips en vertelde verhalen. Ook videogames en de speelfilm kwamen daar al snel bij. Laatstgenoemde keek ik meestal met familie of vrienden. Bij die vrienden zag ik voor het eerst films die voor 16 jaar en ouder bestemd waren, wat natuurlijk spannend en heel interessant was.

Tijdens mijn middelbare schooltijd zocht ik wat meer de extremen op. Ik maakte kennis met Cult en Underground films, welke moeilijker aan te komen waren. Je kreeg echter wel vaak dingen te zien, die de reguliere bioscoop film niet toonden. Door me wat meer te verdiepen in films kwam ik ook in aanraking met veel klassiekers die ver voor mijn tijd uitgebracht waren.

Nog steeds heb ik een grote interesse in popcultuur. Film is voor mij niet alleen vermaak, maar ook leerzaam. Ook voor filmmakers is het een goed medium om maatschappelijke kritiek te uiten. Momenteel ben ik bezig mijn schrijfvaardigheden te ontwikkelen, en ik vind Filmhoek.nl de ideale manier om dit te doen. Bovendien geeft het tevens een excuus om wat vaker de bioscoop in te gaan.

11733440_962143630472951_864036488_n

Icon - FacebookDennis van Elten – Nieuwsredactie medewerker en recensent:

Films en Televisie series hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. In mijn jeugd heb ik een lange periode gehad waarin ik een aantal films per dag keek. Ik ben vooral opgegroeid met de klassiekers uit de jaren ’80 en ’90. Hierdoor ben ik kritischer en selectiever met wat ik tegenwoordig kijk. Ik ben niet echt genre gebonden, al keek ik tijdens mijn pubertijd vooral veel horror, actie en SF. Naarmate ik ouder werd keek ik steeds meer serieuzere films en verdiepte ik me in de klassiekers. Gone with the Wind staat dan ook in mijn collectie op een vaste plek.

De televisie is later een wat grotere rol gaan spelen. Naarmate het aanbod in series groter werd ben ik steeds meer gaan kijken. Series zoals The Walking Dead, The Strain en Game of thrones.

De laatste negen jaar ben ik vrijwilliger geweest bij het Nederlands Film Festival, waar ik ook mijn horizon verbreed heb wat films betreft. Hier heb ik ook ervaren dat de vaderlandse films in kwaliteit vooruit gegaan zijn. In het dagelijks leven ben ik schrijver voor een online magazine, heb ik mijn eigen blog en ben druk bezig met mijn tweede boek; mijn eerste thriller.

397790_277090129022665_1496445010_nMerijn Wierenga – Nieuwsredactie:Icon - Facebook

Tijdens mijn studie Taal-en Cultuurstudies kon ik een aantal vakken volgen die met film en televisie te maken hadden. Het werd al snel duidelijk dat ik verder wilde met deze vakken. Zo koos ik als mijn hoofdrichting Film- en Televisiewetenschap. De wereld van film fascineert mij, omdat het de kijker kan meenemen in een totaal andere wereld of juist de harde werkelijkheid van het dagelijks leven kan laten zien.

Mijn voorkeur gaat uit naar films die op een of andere manier iets proberen te bereiken, door bijvoorbeeld een maatschappelijk probleem bespreekbaar te maken. Ik hou heel erg van arthouse en oude films en ik ben daarom vaak te vinden in het Louis Hartloopercomplex in Utrecht. Toch kan ik zo nu en dan ook van een goede blockbuster genieten. Ik hoop na mijn master de liefde voor film, naast recensies schrijven, ook op een andere manier vorm te kunnen geven.

1483311_717521101613951_1222151666_n2Nico Hoeijmans – Nieuwsredactie:Icon - Facebook

Film is een psychologisch spelletje. Waarom draagt een man een tas in die scene en niet die vrouw van hem? Waarom kiest Jack Sparrow altijd voor de moeilijkste oplossing terwijl het soms ook makkelijk kan? Wat is de grondslag van de chemie tussen de hoofdrolspelers in Intouchables. Film is voor mij ‘denken over’. Denken over prachtige beelden, denken over mooie animaties, denken over uiterlijk vertoon en vooral denken over psychologische rollen.

Welke keuzes bepaalde personen maken is heerlijk om over na te denken. Films (en series) bieden mij de mogelijkheid om met andere mensen hierover te sparren. Laat me daarbij de andere aspecten als filmbeeld, verhaal en geluid niet vergeten. Wat maakt alles voor mij tot een goed filmgeheel? Het kan van alles zijn. Of dat samen komt in een blockbuster of in een wat kleinere film, is niet belangrijk. De sfeer, die is belangrijk.

url-1

Ben je een echte televisieliefhebber en volg je de nieuwste series op de voet? Schrijf je daarnaast graag? Dan is TeeVeehoek.nl op zoek naar jou! Wij zoeken enthousiaste recensenten, redacteuren en bloggers om de allernieuwste series te bespreken of om iets televisie gerelateerd te bespreken. Interesse? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box