Jon Stewart stopt met The Daily Show

Share Button

Daily Show

Sinds 1999 is Jon Stewart de presentator van het satirische actualiteitenprogramma The Daily Show with Jon Stewart. De laatste maanden liet hij echter weten onzeker te zijn over hoe lang hij nog door wilde blijven gaan. Gisterenavond maakte hij aan het einde van de uitzending bekend definitief te gaan stoppen. Een datum staat nog niet vast, maar zijn laatste show zal waarschijnlijk komende zomer worden uitgezonden.

“17 years is the longest I have ever in my life held a job, by 16 years and five months.”

The Daily Show wordt sinds 1996 uitgezonden op de Amerikaanse tv zender Comedy Central. Nadat Stewart het stokje overnam van de originele presentator Craig Kilborn groeide het programma al snel uit tot een van de populairste actualiteitenprogramma’s. Voor veel jonge Amerikanen is het een belangrijke bron voor het dagelijks nieuws. Stewarts vertrek zal niet het einde van The Daily Show betekenen. Er wordt al volop gespeculeerd over een opvolger.

“This show doesn’t deserve an even slightly restless host, and neither do you.”

Comedy Central verliest in korte tijd twee prominente figuren. Eind vorig jaar stopte Stephen Colbert met The Colbert Report, een programma dat was afgeleid van The Daily Show. Sinds januari wordt op dat tijdstip gevuld met een nieuw programma: The Nightly Show with Larry Wilmore.

Jon Stewart kondigt zijn vertrek aan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box