George R.R. Martin’s Wild Cards op tv

Share Button

George R.R. Martin kennen we als de schrijver van de populaire serie Game of Thrones. De fantasyschrijver heeft op zijn Livejournal-pagina ‘Not a Blog’ bekend gemaakt dat van zijn boekenreeks Wild Cards nu ook een televisieserie gemaakt gaat worden. Universal Cable Productions (UCP) heeft de rechten voor de serie gekocht en met de ontwikkeling van de serie wordt ‘per direct’ gestart.  Martin hoopt verschillende Wild Card-series te maken die aan elkaar verbonden zijn.George R.R. Martin's Wild Cards op tv

De serie speelt zich af in een wereld waarin mensen met superkrachten leven. Op 15 september 1946 vallen buitenaardse wezens aan laten ze een virus los. Dat verspreidt zich over de Aarde en van de geïnfecteerde mensen komt 90 procent om het leven. Negen procent verandert in een bizar, compleet gestoord mens en de overige 1 procent krijgt superkrachten.

Er bestaan ondertussen 22 boeken in de franchise, met een 23ste gepland en er wordt gewerkt aan nog eens drie delen. De boeken worden overigens door meerdere schrijvers gemaakt, maar Martin is de redacteur hierachter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box