Geena Davis hoofdrol in tv-versie The Exorcist

Share Button

Geena Davis hoofdrol in tv-versie The Exorcist

William Peter Blatty’s The Exorcist krijgt een reboot in de vorm van een tv-serie. Vandaag is bekendgemaakt dat Geena Davis (Thelma & Louise, The Fly) gecast is naast Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards). Davis zal de rol spelen van Angela Rance, een trotse vrouw die ondanks dat ze zwaar depressief is er alles aan doet om positief te blijven. Dit terwijl haar gezin wordt geteisterd door een demon.

De serie is gebaseerd op het iconische boek van William Peter Blatty uit 1971. Het boek zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal over een meisje dat bezeten is door een demon. In 1973 werd het boek voor het eerst verfilmd door Friedkin. Dit was de start van een franchise die vier vervolgen kreeg, te weten The Heretic (1977), The Exorcist III (1990), The Beginning(2004) en Dominion (2005).

Al in 2013 waren er berichten dat Fox mogelijk een televisieserie wilde maken, maar de zender heeft nu daadwerkelijk een pilot besteld. Deze wordt geschreven door Jeremy Slater (Fantastic Four). De nieuwe serie zal alleen geïnspireerd worden op het boek. Fox wil er een psychologische thriller van maken die twee compleet verschillende mannen volgt. Zij lossen een gruwelijke en angstaanjagende zaak op rond een meisje dat bezeten lijkt door demonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box