Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs overleden

Share Button

Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs overledenDe Duits-Britse acteur Andrew Sachs, bekend van zijn rol als de Spaanse ober Manuel in de Britse komedieserie Fawlty Towers, is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC vrijdag. Hij stierf vorige week op 23 november en werd afgelopen donderdag begraven, zo bevestigde zijn weduwe tegenover de Daily Mail. Sachs leed volgens zijn vrouw al vier jaar aan dementie.

Sachs werd geboren in Duitsland. Op achtjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Engeland om te ontsnappen aan de Jodenvervolging in nazi-Duitsland. In Engeland bouwde hij een indrukwekkende carrière op als acteur op televisie, radio en toneel.

Sachs speelde tussen 1959 en 2008 in tientallen tv-series en films, maar zal vooral herinnerd worden als de verwarde Manuel in Fawlty Towers. John Cleese, de bedenker van de serie speelde hoteleigenaar Basil Fawlty in de serie die zich afspeelde in een familiehotel aan de zuidkust van Engeland. Cleese reageerde via Twitter op het overlijden van Sachs:

R.I.P. Andrew Sachs 1930 – 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box