Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’

Share Button

Expositie Black Mirror afleveringf ‘Fifty Million Merits’

De Barbican Centre in Londen heeft bekend gemaakt een nieuwe expositie te zullen openen genaamd Into the Unknown: a Journey Through Science Fiction. Onderdeel van deze expositie is een afdeling gebaseerd op een aflevering van de sci-fi tv-serie Black Mirror.

Het gaat om de aflevering Fifty Million Merits, waarin een extreem beeld wordt geschetst van een maatschappij dat geobsedeerd is met faam en beeldschermen. Mensen worden omringd door touch screens, die belangrijke functies van hun leven hebben overgenomen. Daarnaast wordt men ook aangespoord om gezond te blijven met hometrainers, terwijl mensen met overgewicht door maatschappij en media worden vernederd.

De aflevering levert sterke commentaar op onze eigen moderne maatschappij. De Fifty Million Merits expositie zal zijn presentatie in ruil daarvoor lenen van de tv-show. Het zal onder andere een twee meter hoge video-installatie bevatten waarin scenes van de aflevering worden weergegeven. Deze afbeeldingen dienen als decoratie voor de ingang, wat voor een immersieve ervaring zorgt.

De bedenker van Black Mirror, Charlie Brooker, liet zich via Twitter uit over de expositie:

Naast Black Mirror zal de sci-fi expositie ook decorstukken en modellen tonen van Star Wars, Alien, Jurassic Park en Interstellar. Ook zul je nieuw werk aantreffen van de special-effects artiesten van Ex Machina en The Martian.

De expositie is te bezoeken van 3 juni tot en met 1 september. Bekijk hier nog een aantal screenshots uit de aflevering om een idee te krijgen van hoe de expositie eruit zal zien.

Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’ Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’ Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’ Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’ Expositie Black Mirror aflevering ‘Fifty Million Merits’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box