Damon Lindelof werkt aan Watchmen-serie voor HBO

Share Button

Damon Lindelof werkt aan Watchmen-serie voor HBOThe Hollywood Reporter meldt dat Damon Lindelof (The Leftovers) in onderhandelingen is met HBO om een serie te maken gebaseerd op de klassieke DC Comics Watchmen. Het is de eerste ontwikkeling in tijden van dat project. Eerder bleek nog dat Zack Snyder een serie zou gaan maken gebaseerd op de comic. Snyder was eerder al verantwoordelijk voor de filmversie uit 2009.

De vraag is nog wat voor versie Lindelof wil maken. Zo kan hij zich baseren op de comic uit 1986 van Alan Moore, maar kan het ook zijn dat hij kiest voor de comic Before Watchmen (2012), of een geheel origineel verhaal. Lindelof zei eerder:

“From the flashbacks to the nonlinear storytelling to the deeply flawed heroes, these are all elements that I try to put into everything I write.”

Over de film van Snyder zei hij:

“It’s the most married-to-the-original-text version of Watchmen that could’ve been made. I want to keep it sort of insular,” he said, referring to the multiple translations that have come from trying to translate the source material. “It’s OK with me if people don’t understand it because they don’t deserve to understand it.”

Het verhaal van Alan Moore en Dave Gibbons verkent een wereld waarin gekostumeerde helden en een echte superheld, de geschiedenis radicaal veranderd hebben. De moord op een van de helden zorgt voor een nieuwe samenwerking tussen de gepensioneerde verhalen, en vervolgens ontrafelen ze langzaamaan een plan om de wereld te veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box