Blog Kerstafleveringen (Immy Verdonschot)

Share Button

Recensiejl

door: Immy Verdonschot

Dit jaar begon ik mijn eerste Teeveehoekblog in januari. Hierdoor miste ik net een van mijn meest leuke onderwerpen van deze tijd van het jaar: Kerstafleveringen kijken. Er zijn tig series op televisie en, hoewel niet iedere serie erbij aanhaakt, zijn er ook heel veel kerstafleveringen. Hier dan ook een korte blik op hoe ik de dagen rond kerst doorkom.

xmas-tv

Wat is er op tv?
Natuurlijk zorg ik ook rond de kersttijd dat ik bij blijf met mijn series. Zo kon ik dit jaar genieten van een vermakelijke chaos op LAX in New Girl, was er een Victoriaanse kerst in The Big Bang Theory en wist Arrow met een wel heel aparte kerstaflevering het jaar af te sluiten. Net als in Castle speelde kerst eigenlijk geen rol in de aflevering, maar was het er gewoon op de achtergrond. The Flash had hier een andere aanpak in. Het leuke was dat eerste seizoenen van series lang niet altijd een aflevering aan ‘seasonal festivities’ besteden. Maar voor een nieuwe serie wisten ze dit leuk op te pakken.

De favorieten
Zoals aangegeven heeft niet iedere serie een kerstaflevering, laat staan ieder jaar. Mijn favoriete series stellen me gelukkig niet teleur. Zo kan ik onwijs genieten van An Echolls Family Christmas, al is het alleen al vanwege de ‘Who-dun-it’, Amends (duh – Buffy!). Ook geniet ik van een serie als Leverage. Hierin krijg je niet alleen Christian Kane te zijn in een Santa-pak, maar ook Parker neemt je helemaal mee in haar kinderlijkheid en respect voor de Kerstman. Hierin lijkt Parker misschien wel een beetje op Brittney uit Glee; Daarin blijkt dat zij nog gelooft in de Kerstman. De kerstafleveringen van Glee zijn alleen al vanwege de kerstliedjes aan te raden.

De topper
De serie die echter met kop en schouders boven alle andere uitstijgt moet Gilmore Girls zijn. In hun schattige dorpje van Stars Hallow hoeft maar sneeuw te liggen of je krijgt al zin in kerst. Niet alleen weten de makers ieder seizoen voor leuke afleveringen te zorgen, ook weten ze de sfeer perfect in woorden uit te brengen. Als je luistert naar de magische betekenis van de eerst vallende sneeuw door Lorelai, kan je niet anders dan mee romantiseren. Maar ook zonder sneeuw en in het nieuwe jaar kan het nog volop gevierd worden: Zo blijkt wanneer Rory kerst viert met haar vriendje in Engeland. Lorelai heeft nog geen sneeuw ‘laten vallen’, heeft gewacht met de kerstversiering en wanneer de speciale kerstkoffie op is in het lokale koffietentje, steekt ze een tirade af waarin ze stelt dat het kerstgevoel niet zomaar uitgezet kan worden als een kraan op derde kerstdag. Ieder jaar weer kan ik heerlijk meegenieten van hun liefde voor kerst en de sfeer die het dorp uitstraalt.


(I fricken love this moment 😀 )

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen, maar dan ben ik waarschijnlijk te lang bezig. Voor nu hou ik het daarom hierbij, maar wie weet komt er – net als bij de filmblog – nog een vervolg. Ik hou me in ieder geval aanbevolen om nieuwe kerstafleveringen te ontdekken. Geniet van de feestdagen!

Xoxo,

Immy.

P.s. Voor de Twin Peaks fans wil ik ook deze graag nog even toevoegen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box