Blog Game of Thrones premiere (Immy Verdonschot)

Share Button

Blog Game of Thrones premiere strip

door: Immy Verdonschot

Het kon je bijna niet ontgaan zijn, seizoen vier van Game of Thrones gaat van start. Dat kan maar een ding betekenen voor alle fans: Namelijk dat zij op maandagochtend klaar zitten om deze in volle glorie te aanschouwen. Maar, net als vorig jaar, organiseerden Imagine Film Festival en HBO Nederland een Nederlandse première die de bezoekers zelfs nog voor de airtime in de VS konden zien. Een unieke kans dus. Alleen door middel van winacties kon je hier een kaartje voor krijgen en zoals je misschien al raadt, was ik een van de gelukkigen!

Blog Game of Thrones premiere 1

De troon
Het heerlijke aan premières is dat je altijd verrast wordt. Bij binnenkomst kregen we een polsbandje en zodra we richting de zaal liepen stond daar een ware Iron Throne. Iedereen kon bij binnenkomst zijn foto laten nemen en hierbij werden de meest uiteenlopende poses bedacht. Als er een ding is gebleken uit deze fotoshoot dan is het wel dat de personages uit de serie niet de enige zijn: Iedereen wilde op die troon zitten, dat zwaard in zijn handen houden en zelf over King’s Landing heersen. Niet alleen kon ik deze avond delen met enkele collega’s, maar als vrijwilliger op het festival kwam ik ook aardig wat bekenden tegen. Het was de perfecte manier even bij te kletsen en alvast in de festivalsfeer te komen. Daarna was het tijd om de zaal binnen te gaan. Aangezien er niets van de aflevering naar buiten mocht komen werd al het elektronische opname apparatuur (lees: mobieltjes) in beslag genomen en toen kon het plezier beginnen.

Blog Game of Thrones premiere 2

Two Swords, de aflevering
Na een inleiding van de festivaldirecteur en de directeur van HBO Nederland volgde eerst een optreden van drie cellisten die niet alleen het bekende muzikale thema live speelden (met op de achtergrond de daadwerkelijke thema ter ondersteuning met de andere instrumenten) als ook het nummer ‘The Rains of Castamere’. Als er een serie is die zich leent voor het grote doek én live muziek, dan is het wel Game of Thrones. Ik zal hier verder geen spoilers geven van de aflevering – al ga ik er ook wel vanuit dat de meeste die-hard fans de aflevering al lang gezien zullen hebben eer ze dit lezen – maar een ding is duidelijk: Het wordt een megaseizoen. Terwijl de eerste aflevering van seizoen twee veelal introducerend was, zat deze al meteen vol actie. De verhaallijnen van vele personages komen meteen aan bod en alles wat je kunt verwachten van Game of Thrones komt voorbij. Dus was je van plan een drankspelletje te doen, dan zal deze zeker slagen. Verder zijn er ook nieuwe gezichten. Michiel Huisman in de rol van Daario Naharis, wiens charme meteen overkomt, en Pedro Pascal als Oberyn Martell, die op heerlijke wijze geïntroduceerd wordt. Alsof dat nog niet genoeg was, kregen we ook meteen de promo te zien voor de volgende aflevering. Daarna blijft er maar een gevoel hangen: We want more! Toch zullen we op de volgende aflevering nog even moeten wachten.

Borrels en goodies
Als er iets is wat past bij Game of Thrones, dan is het wel drinken. Na afloop van de film kon iedereen die nog niet op de foto was geweest alsnog plaats nemen op de troon. Naast een geprinte foto kon je tevens de foto naar jezelf mailen. Met een wat overbeladen Wi-Fi is dit uiteindelijk gelukt. Waar iedereen met elkaar aan het nabespreken was en bijkletsen, kon je tevens op je weg naar buiten een goodiebag ophalen. Zo kreeg je je eigen (papieren) Golden Crown en kon je geluk hebben met een Game of Thrones flesopener of iPhone hoesje. Daarnaast zat er een handige stamboom van de families uit de serie in, als ook het programmaboekje van Imagine. Zo hoef je nooit lang te wachten op de volgende aflevering, want dit festival begint aanstaande woensdag al. Met een behoorlijke filmlijst is dat een goede manier om de tijd tot aflevering twee mee door te komen.

Xoxo,

Immy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box