In beeld: Ivo Niehe (Chard van den Berg)

Share Button

In beeld Ivo Niehe door: Chard van den Berg

In beeld: Ivo Niehe (Chard van den Berg) Ivo Niehe is een presentator met een van de langste carrières in de Nederlandse entertainment industrie. Deze alleskunner zit namelijk al sinds 1974 in het wereldje. Ivo Niehe is zanger, producent, pianist, journalist, presentator en cabaretier. Goed genoeg voor onze categorie “In beeld”. Niehe is vandaag de dag het meest bekend, door de presentatie van de TV Show.

Ivo Niehe werd geboren op 31 mei 1946, in Amsterdam. In 1957 begon hij al met zijn opleiding, zijn niveau was toen al gymnasium. Na het gymnasium besloot Ivo, Frans te gaan studeren aan de universiteit van Amsterdam, waar hij met vlag en wimpel uit kwam. Hierna ging hij zingen. Zijn eerste single “Mountain of love” uit 1961, kreeg nauwelijks aandacht en haalde de hitlijsten niet. Hierna bracht hij enkele Duitse singles uit, die hadden ongeveer evenveel succes. Hierna verhuisde Ivo naar de televisie, hij startte bij de TROS. Zijn 1e programma was TROS Aktua, een actualiteitenprogramma. Kort hierna, in 1978, werd hij hoofd amusement van TROS.

In 1981 begon hij met het praatprogramma de TV Show. Het programma trekt zo’n 30 jaar, iedere aflevering steevast meer dan 1 miljoen kijkers. In 2014 haalde de TV Show haar hoogste kijkcijfer aller tijden, namelijk 2.8 miljoen. In het programma werden de grootste sterren op aarde geïnterviewd. Zo interviewde Ivo Donald Trump, Audrey Hepburn, Sting, Prince, Paul McCartney, Charles Aznavour, Dolly Parton, Tina Turner, Margeret Thatcher, Prince Phillip en wie eigenlijk niet? Ivo stelt in de interviews bijna nooit de kritische of harde vragen, daarom blijven die wereldsterren waarschijnlijk zo makkelijk komen. Ivo’s favoriete gast aller tijden is, Audrey Hepburn, een actrice met uit “de Gouden Eeuw van Hollywood”. Ivo vond het interview zo leuk omdat ze heel erg oprecht en origineel overkwam in het interview.

Naast presentatiewerk is Ivo sinds enkele jaren werkzaam in het theater, zowel in Nederland als in Duitsland en Frankrijk. Zo trekt hij met zijn theater voorstelling; “Drs. Down” door heel Nederland. De voorstelling werd positief ontvangen door de critici in Nederland. Ook Ivo was tevreden.

In 2011 kreeg Niehe een heleboel kritiek over zich heen, door zijn optreden in het programma Pauw en Witteman. Hierin vertelde hij over zijn voorstelling in het Theater Mogador in Parijs, dat hij helemaal uit wist te verkopen. Het publiek vond Ivo wat arrogant en ijdel overkomen. Ivo noemde deze voorstelling in Parijs “een unaniem belachelijk groot succes”.

Kortom, Ivo is een van Nederlands meest gevierde televisiepresentatoren. Misschien is hij ook wel wat onderschat, aangezien er maar weinig televisiepresentatoren zo lang door kunnen blijven gaan.

Chard van den Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box